mandag 5. september 2011

Kort ugleponcho som ble lang


Poncho er visst også en hit denne høsten skal man tro alle de lekre ponchoene som har poppet opp i mønsterheftene til de ulike produsentene. Jeg har en ting for ugler og da jeg snublet over kort ugleponcho designet av Bettina Lundgaard med nettsiden Hjertet på vrangen var valg av poncho brått veldig enkelt for meg.

Jeg strikket den i Garnstudio sitt garn Nepal på pinne nr 5. Det garnet har irritert meg for jeg har prøvd det til diverse andre ting før det endte opp som en poncho.  Den veier 480 gram så jeg brukte nesten 10 nøster. Lengden opp til der ribbehalsen starter er 60 cm og den er 165 cm vid nederst.

Jeg gjorde mange endringer på min poncho kontra oppskriften. Jeg strikket 5 omganger glattstrikk før jeg begynte på uglene, og jeg felte mye mindre enn det oppskriften tilsier siden jeg ville ha en lengre poncho. Jeg la opp 260 masker og felte sporadisk til jeg fikk 80 masker til halsen.

På bildet er ponchoen kun presset. Den er ikke vasket og den mangler fremdeles øyne på uglene. Jeg vurderer å sy på kremhvite blanke perler for det er de perlene jeg har for hånden, og da på annenhver ugle. Jeg må bare finne ut av hvor øynene skal festes først...

6 kommentarer:

Jane sa...

Nå har du vært skikkelig effektiv!! Strikket en poncho på kun ett par dager, presset den OG blogget den! Det får'n si er bra jobba!
Poncho'n ble kjempefin, og den grå Nepalen er så utrolig delikat.
Gleder meg til å se den IRL.

Tebasile sa...

Så flott den ble. Garnet er jo helt nydelig. Gleder meg til å se den med øyne og innhold.

LivM sa...

Denne likte jeg veldig godt. Sikkert deilig nå til høsten!
Takk for koselig hilsen på bloggen min. Det var hyggelig å bli kjent med deg,så må vi møtes på strikkekafe en gang senere også!

MayM sa...

Så flott den ble. Blir varm og god å ha på seg nå utover høsten og vinteren. koelig å treffe deg på strikkekafe'n'. Håper du kommer neste gang også :-)

Inas lune hjørne. sa...

Den så utrolig deilig ut! Må jammen si du er effektiv!
Ha en fin søndag, Lisbeth! :)

LisaM sa...

Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min☺
Poncho`n din ble kjempefin Lisbeth!
Regner med du har den på når vi ses neste gang...?? I Br.dal kanskje???

Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

Klem☺