tirsdag 17. juli 2012

To nye sjal


Alle mors sjal er et sjal som jeg liker like godt 8 år etter mitt første møte med det. Jeg har for lengst mistet tellingen på antall sjal av denne typen som jeg har heklet. De fleste har jeg gitt bort, men noen er også solgt. Jeg har 3 av denne typen selv, det ene er det en feil på så det bruker jeg selvfølgelig ikke... Det andre har frynser og det er kjempestort og siden jeg liker best mindre sjal uten frynser blir ikke det brukt stort. Og det siste er laget i dobbelt garn og brukes bare glimtvis på vinteren.

Etter å ha sett venninner bruke sjalene mine fant jeg ut tidligere i sommer at nå er det på tide å hekle eget sjal satte jeg i gang. Først lagde jeg et i naturhvitt, men underveis så jeg en venninne bruke sitt grå-brune, og da startet jakten på den fargen. Nå har jeg ett i naturhvitt og ett i gråbrunt. Ingen er til salgs og kun til bruk for meg. Og litt for kattten må jeg nesten tilføye da hun i skrivende stund hviler hodet sitt oppå sjalene mine. Det er greit det, men jeg har et vaktsomt blikk på henne for hun har ødelagt et slikt sjal før.

Garn: Tynn Alpakka fra Du store Alpakka
Mønster: Alle mors sjal, et sjal jeg lærte å hekle på velferdsstudiet, med egendesignet kant rundt. Ingen av delene er hokuspokus så dette kan alle klare
Heklekroknr. 4,5. Jeg liker sjalene best når de er løst heklet og er luftige
Vekt: Det lyse veier 148 gram, og det gråbrune veier 140 gram

5 kommentarer:

Tone sa...

Det var nå på tide at du heklet til deg selv også ;-) he he. Jeg er en av de som er så heldige å ha fått ett slikt sjal :-)

Fine farger, men pass på de ;-) Epi liker jo veldig alpakka!

Snuppesnella sa...

Kjempefine sjal du har heklet !!!
Dette må bli mitt neste prosjekt !
Travelt å komme innom bloggen din. Hehe....

God sommer ! Og du kan glede deg til høsten, med
de fine sjalene.

Jane sa...

Kjempefine!! Må finne frem mitt grå og tusle meg ned til deg, sånn at jeg får en liten påminnelse om hvordan gjøre det :D

Hildegunn sa...

Flotte sjal! Nå fikk jeg også lyst å strikke sjal.. :)

Petunia sa...

Nydelige sjal!! Slike som passer til alt! Fant siden din da jeg googglet hekle sjal! Har nettopp begynt å lære meg å hekle og nå har jeg lyst til å prøve meg på alt! Jeg ser dette heter "Alle mors sjal". Hvor har du kjøpt oppskriften?? Nettbutikk eller en garnbutikk nær deg?