torsdag 6. desember 2012

Møt Mareritt Marius!

Høsten 2009 startet jeg på denne genseren. Jeg slet med sykdom som ga seg utslag i at jeg strevde med å holde i strikkepinnene slik at jeg fikk en ujevn strikkefasthet, og jeg slet veldig med å forstå og følge mønstre. Stor var gleden da genseren var nystrikket på nyåret 2010. Jeg turte ikke å begi meg ut på montering enda jeg har strikket og montert en haug med gensere tidligere. Jeg leverte den inn i en garnbutikk til ei som etter butikkeiers påstand er flink til å montere.

Genseren ble forsinket, men det gjorde ikke så mye da det gikk mot vår og mildere vær. Sjokket da jeg hentet genseren kan ikke forklares. Den stinket så røyk at jeg var uvel etter å ha hatt genseren i en plastpose i bilen frabutikken og hjem. Det viste seg å komme den ene overraskelsen etter den andre på denne genseren av hva som var feil. Halsen var strikket så løst lg stygt og i tillegg montert helt feil, ermene var satt på så skjevt at sømmen på ermene kom opp på ermet og ikke under. Jeg la vekk genseren i håp om at problemet skulle forsvinne.

Jeg ble stadig vekk minnet om genseren og tok endelig mot til meg da Janne, ei venninne av meg var på besøk. Sammen så vi på genseren og jeg tok endelig mot til meg og sprettet av ermene. Nok et sjokk der, for det viste seg at genseren var sydd EN gang med svært lange rette sting og EN gang på kanten der det var klipt. Klippingen var gjort over FEM masker og ikke mellom to masker som er vanlig. I tillegg var det klippet hele fem cm for vide ermehull på begge sider. Visste vedkommende som monterte genseren hva hun gjorde???

Genseren ble igjen lagt bort. Til jeg bestemte meg for å ta den frem igjen nå i november. Siden alt garnet jeg la med genseren for å få strikket på halsen ikke kom med tilbake, måtte jeg lete frem noen rester for å fullføre halsen. Kanten på halsen og rundt ermehullene ble skikkelig sydd, og ermene ble satt rett i. Å tette hullet var umulig så ermene ble godt strekt før de ble sydd i. Halsen er fremdeles ikke pen, men den måtte bli dobbel for å skjule at den er klippet og sydd skjevt.

Jeg er ikke fornøyd med genseren, men den er varm og det ligger så mange timer med fortvilelse bak denne. Både underveis i strikkingen, men også underveis i monteringen. Jeg har lært enormt mye underveis og nå VET jeg at jeg kan å montere, og det skal jeg aldri tvile på igjen. Jeg har også lært meg å strikke mønster skikkelig etter at denne ble ferdig.

Selv om genseren slett ikke er pen så vil den være god å bruke fremover. Den varmer mye, og det er en genser jeg ikke trenger å være redd for å bruke.

Mønsteret er fra Sandnes garn. Et klassikerhefte for voksne.
Garnet er Smart fra Sandnesgarn.
Pinne 3 og 3,5 er brukt.
Genseren veier 707 gram.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Hjelpe meg for en historie. Synes jeg kjenner fortvilelsen din. Du har jammen vært tålmodig som har tatt genseren frem gang etter gang, og ikke minst klart å få et brukbart resultat etter en dårlig utført jobb.

Elisabeth Solum sa...

Det ble en flott genser til slutt!
Etter den utrolige og lange historien kan jeg tenke meg at du er ekstra glad i den genseren! :)

Charlotte sa...

Jeg syns genseren ser fin ut jeg, men fytti så mye du har blitt plaget med denne :( Håper den varmer deg godt på kalde dager da. Har du klaget på monteringen eller? Maken til håndarbeide da. Tenk å ødelegge plagg folk har brukt så lang tid på. Uff!

Solskinnet sa...

Jeg husker at du sleit med denne genseren og jeg vil si at du har fått den bra til nå når du monterte den selv på nytt.
Bruk genseren og vær stolt av den,du har lært både mønster og montering med den.
Må nok hoppe i det jeg også når det gjelder montering,er pyse akkurat der.
Stå på du er knallflink og har kommet langt siden jeg ble kjent med deg på Hobbyboden.

A-I sa...

For en ståpåvilje! Av med hatten!

Og så fint det ble det lille mariussettet, gjorde seg med en rød bukse til der :)

nragnhild sa...

Oi, jeg som syns jeg trælte med min Marius da! Stålvilje å få den ferdig skikkelig, håper du får brukt den masse! :)

Felisi sa...

Den ser ihvertfall fin ut der den henger, jeg kan ikke se noen feil på denne avstanden. Men jeg håper virkelig du klaget til butikken der du leverte den!