fredag 14. januar 2011

Godt nytt kreativt år!

Jeg håper at det ikke bare er meg som har kommet i gang med kreative sysler i det nye året? Jeg har blitt med på en along på min kjære Hobbyboden hvor målet er at man ikke skal lage noen flere UFOer i løpet av året. Jeg snakker ikke om UFO som i Unidentified flying objects og grønne menn fra verdensrommet, men UFO som i UnFinished Objects eller noe deromkring. Altså i strikke- og hekleting som har ligget litt og som brått blir ferdige.

Jeg har tatt tak i sokkebunken og på noen få dager har jeg strikket et helt par fra scratch, og strikket ferdig to voksne par og to barnepar. Det er jeg stolt av! Alle parene er strikket i Online 6-tråders sokkegarn.


Skal i gaveboksen.

Størrelse 34.

Vekt 69 gram.Dette paret er Jonas sine. Jeg tør ikke fortelle hvor lenge han har ventet på dem. Kan dog røpe at de måtte strikkes litt lenger enn først tenkt...

Størrelse 34.

Vekt 53 gram.

Disse er mine, mine, mine! Skikkelig gladsokker.

Størrelse 41.

Vekt 90 gram.

Disse går nok i gaveboksen min.

Størrelse 41.

Vekt 84 gram.


En veldig god venninne av meg fikk et slikt sokkepar av meg til jul i 2009. Hun opplever stadig at samboeren tar sokkene hennes så nå har jeg strikket et par til han også.

Størrelse 41.

Vekt 97 gram.


De av dere som kjenner meg godt stusser nok sikkert på at jeg klarer å leve med sokker som ikke er like på begge føttene, så opptatt av symmetri som jeg har vært i flere år. Det har seg slik at jeg har begynt å bli litt mer praktisk! Når man kan strikke med tråden fra både utenpå og inni garnnøstet så gjør det at jeg blir ferdig med ett sokkepar når jeg er ferdig med den første sokken. Jeg strikker dem parallelt og da slipper jeg den tunge jobben det er å starte med sokk nr 2! Hemmeligheten ligger i ha dobbelt sett med pinner og enten to nøster, eller som her; Å starte fra hver sin enda. Da blir ikke sokkene like, men det kan jeg fint leve med!

1 kommentar:

Cathrines blog sa...

Tusen takk for superdupert råd. Det skal jeg følge!!